Videomapping en evenementen

Sessies op dinsdag 2.04.2024 en 9.04.2024
telkens van 18.30u tot 21.30u

Blitse evenementen bruisen tegenwoordig van licht en kleur. Hier zijn zelfs volledige eventconcepten rond ontworpen, denk bijvoorbeeld maar aan het Lichtfestival. Heel vaak wordt er hiervoor videomapping of projection mapping gebruikt. Dat is een techniek waarbij je licht projecteert op willekeurige, grillige vormen. Via beweging en manipulatie van het beeld worden stilstaande objecten daarmee tot leven gewekt en kun je zelf je bepalen wat je op gebouwen, decors… projecteert om hen de rol van artiest te geven.

Hoewel videomapping initieel vooral werd toegepast als visualisatietechniek tijdens concerten, zijn de mogelijkheden ervan voor evenementen eindeloos.

In deze dubbele sessie ontdek je dan ook eerst hoe simpel en eenvoudig videomapping-technieken eigenlijk wel zijn.

  • Je gaat aan de slag met de trialversie van Resolume om de principes van projectionmapping te leren kennen en te bespelen.
  • In de vervolgsessie ga je dan meer focussen op het creatieve beeld dat je zelf kunt ontwerpen met Adobe After Effects. Zo ontdek je hoe je videomapping en videovisualisatie kunt inzetten in je concept, je promotie, je decoratie van je evenement.

, of Thomas Delbeke, is een van de Belgische pioniers wat videomapping betreft. Geïnspireerd door een concert van de Etienne de Crécy op de Lokerse Feesten in 2009, ging hij zelf aan de slag om zich erin te verdiepen. Hij heeft concepten bedacht voor enkele gerenommeerde Belgische artiesten en festivals, maar ook voor o.a. de Innovation Awards tijdens het Creativity World Forum, het Lichtfestival in Gent, het Lichtfront op de Ijzertoren in Diksmuide, …

Deze sessie wordt beperkt tot 15 deelnemers.

Om deze sessie te kunnen volgen breng je best je eigen laptop, waarop je zelf de trialversie van Resolume en Adobe After Effects hebt geïnstalleerd.

Spread the love